Strona główna        Poleć serwis        Mapa serwisu        Kontakt        Napisz do nas        Intranet    | |    
Strona główna - Produkty - Masa makowa
 
Jeśli chcesz otrzymywać informacje o nowościach wpisz swój e-mail:
NOWOŚCI
Frużelina
Frużelina deserowa
Frużelina cukiernicza
Owoce i warzywa kandyzowane
Owoce kandyzowane w syropie
Owoce pasteryzowane
Jabłka prażone
Nadzienia cukiernicze
Płatki róży z cukrem
Marmolady
Masa makowa
Detal
Skoncentrowane pasty owocowe
Dżemy owocowe
Posypki owocowe
Żel do nabłyszczania
Pozostałe
Pomoc technologiczna
Oferta do pobrania
zobacz notatnik
Masa makowa

 

Masa Makowa – jest gotowym do użycia nadzieniem, przygotowanym wg tradycyjnej receptury opartej na mieleniu maku z dodatkiem bakalii.  Masa makowa poddana procesom zamrażania i zapiekania zachowuje wszystkie właściwości nadane jej podczas procesu produkcji.  W ofercie dostępna jest także masa makowa bez bakalii.

Masa Makowa (puszka)

  • Zawartość suchej masy: nie mniej niż 38%.
  • Zawartość cukru: 40%.
  • Produkt nie zawiera sztucznych barwników.

Masa Makowa (pojemnik plastikowy) - bez bakalii,

  • Zawartość suchej masy: nie mniej niż 60%.
  • Zawartość cukru: 65%.
  • Produkt nie zawiera sztucznych barwników.


ZASTOSOWANIE: 

  • gotowa, tradycyjna masa do makowców, strucli makowych, mazurków, bułeczek drożdżowych oraz tortów makowych;
  • dodatek do drobnego pieczywa cukierniczego oraz ciasta francuskiego i półfrancuskiego,                          kruchego, biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego;    
  • składnik lodów, kremów i deserów;
  • znakomity dodatek do wyrobów gastronomicznych takich jak: kutia, kluski z makiem, pierogi.

 


 

 

Nazwa produktu

Opakowanie

Termin przydatności

1.

Masa makowa z bakaliami

puszka 3,2 kg

24 miesiące

puszka 900 g

puszka 400 g

2.

Masa makowa bez bakalii

puszka 3,2 kg

wiadro 13 kg

3 miesiące






dodaj do notatnika

 
Copyright © 2006 Prospona. ul. Węgierska 11, 33- 300 Nowy Sącz